id="neve_body" >
Meteen naar de inhoud

Verschillende Soorten Permanente Krullen

Perming is als een toverstaf voor steil haar. Het verandert de bindingen in je haarlokken om ze krullend te maken. Er zijn verschillende soorten perming, maar het draait allemaal om het gebruik van chemicaliën om stijl haar krullend te maken. Nadat chemicaliën zijn toegepast, wordt het haar gewikkeld in krulspelden om de gewenste krulstijl te krijgen. In deze blog vertellen we je over de verschillende soorten permanente krullen!

Pin-Up Permanent

De pin-up permanent maakt haar in mooie krullen die lijken op de stijl uit de jaren 1950. Dit werkt het beste voor haar dat medium tot lang is. Of je haar nu van nature krullend, golvend of steil is, je kunt deze stijl proberen voor die klassieke retro-look.

Wortel Permanent

Een wortel permanent geeft je haar een vol en dik uiterlijk. Dit is vooral goed voor mensen met dun en fijn haar. Bij deze stijl wordt het haar bij de wortels een paar centimeter permanent. Hierdoor lijkt het haar voller en krijgt het meer veerkracht.

Body wave

Een body wave geeft je haar mooie, ontspannen golven die lijken op beachy krullen. Het is perfect voor mensen met steil haar, omdat het extra volume toevoegt. Deze stijl kan een natuurlijke veerkracht geven aan haar dat plat en saai is. Vermijd het gebruik van hete styling tool, want die kunnen de vorm van de golven veranderen. Met de juiste zorg kan een body wave permanent wel 2 tot 3 maanden meegaan.

Spot permanent

Permanente rollers worden op specifieke delen van het haar geplaatst om alleen daar krullen te maken. Dit type permanent is gericht op bepaalde kapsels. Als je ongelijke krullen hebt, kan een spot permanent zorgen voor balans en richting in de specifieke delen van het haar.

Omgekeerde permanent

Een omgekeerde permanent staat ook bekend als Japanse haar uitstrijking of thermische reconditionering. Deze behandeling maakt krullend haar permanent steil door de cysteinebindingen te verminderen en de eiwitstructuur in de haarlokken te veranderen.

Spiraal permanent

Spiraal permanenten zorgen voor volle, strakke en duidelijke krullen. Ze kunnen variëren van strakke kurkentrekker krullen tot meer ontspannen ringetjes. Het haar krijgt een bounce, en de krullen beginnen al dicht bij de haarwortels. Vrouwen met van nature al krullend haar zijn dol op deze stijl. Met goede verzorging kan deze spiraal krul wel 5 maanden meegaan.

Stack permanent

Met de stack perm krijg je een mix van diverse krultypes, waardoor je haar een gelaagde look krijgt. De bovenste laag blijft natuurlijk, terwijl de onderste lagen een permanente krul krijgen. Deze stack structuur zorgt ervoor dat je haar er volumineus uitziet.