id="neve_body" >
Meteen naar de inhoud

Kappers roepen ministers op ‘coronacoupe’ te dragen op bordesfoto

KAPPERS ROEPEN MINISTERS OP CORONACOUPE TE DRAGEN OP BORDESFOTO

De Nederlandse kappersbranche gaat ervan uit dat er dit keer geen ministers met vers geknipte kapsels op het bordes staan, nu kapsalons door de lockdown dicht moeten blijven. “Dat zou een heel slecht signaal zijn naar de kappers”, zegt een woordvoerder van brancheorganisatie ANKO. De kapperskoepel roept de nieuwe ministersploeg op “met trots” hun coronakapsels te dragen op de traditionele foto met de koning.

De bordesfoto wordt maandag geschoten op Paleis Noordeinde. De ANKO verwacht dat de kappers goed zullen checken of er iemand toch geknipt is. “Als het haar er duidelijk gekapt uitziet, dan hebben de bewindslieden wat uit te leggen”, stelt de woordvoerster. “Bovendien hebben professionele kappers daar een heel goed oog voor. Maar we gaan ervan uit dat dat niet zo is en zij zich keurig aan de regels houden. Het zou mij dan ook zeer verbazen.”

De kapperskoepel wenst de nieuwe bewindslieden daarom bovenal “sterkte”, nu zij door de lockdown niet bij de kapper terecht kunnen om er tiptop uit te zien. “Een goed verzorgd kapsel geeft je simpelweg zelfvertrouwen”, stelt ANKO-voorzitter Maurice Crusio. “En dat lijkt me essentieel als je poseert voor een bordesfoto die de geschiedenisboeken ingaat. Ik zou daar niet willen staan met pluis, uitgroei of een dreigend matje.”

In eerdere lockdowns kozen veel Nederlanders er volgens de kappersclub voor om zichzelf te knippen, of dat bijvoorbeeld door een partner te laten doen. Ook kiezen steeds meer consumenten ervoor zich illegaal te laten knippen, ziet ANKO. De brancheorganisatie roept Nederlanders én de nieuwe ministersploeg op beide opties links te laten liggen. “Wacht op je eigen kapper, zou onze oproep zijn, want zelf kun je het nooit zo goed. En de kappers hebben het bovendien al zwaar genoeg.”

Volgens ANKO klopten er na eerdere lockdowns veel klanten aan die de schaar in hun eigen haar hadden gezet, met wisselend succes. “Het is een vak, dus neem het risico niet”, zegt de woordvoerster, ook als advies aan de nieuwe ministersploeg. “Ik zou het zelf ook heel vervelend om daar met een ongekapt hoofd te staan”, legt de zegsvrouw uit over de bordesfoto. “Maar je kunt het ongegeneerd tonen van je coronacoupe ook zien als steun aan de kappers van Nederland.”

Bezoek onze salon.

Hoekstersingel 59
8922 AM, Leeuwarden
Friesland

Neem contact op.

058 212 1323
hallo@imagekapper.nl

Openingstijden.

Woensdag   10.00 tot 18.00
Donderdag  12.00 tot 20.00
  Vrijdag          09.00 tot 18.00
  Zaterdag      08.00 tot 17.00