id="neve_body" >
Meteen naar de inhoud

3 tips voor het onderhouden van je blond geverfde haar

3 TIPS VOOR HET ONDERHOUDEN VAN
JE BLOND GEVERFDE HAAR

JE HAAR BLOND GEVERFD: HOE MOET JE HET ONDERHOUDEN?

Wil je binnenkort je haar blond verven? Of heb je dat al gedaan? Super! Mocht je het nog gaan doen, lees je dan goed in. Als je haar eenmaal geverfd is, kun je niet zomaar weer terug. Ben je tevreden met je nieuwe coupe? Dan is je blonde haar op de goede manier onderhouden, super belangrijk. Alleen dan houd je zoveel mogelijk de gewenste blonde kleur! 

ONZE KLEUREXPERTS

Robert Douma New Image

Robert Douma

Eigenaar & haarstylist New Image Leeuwarden

Sebastiaan New Image

Sebastiaan Seerden

Haarstylist New Image Leeuwarden

Jitse Douma

Ijdeltuit & waakhond New Image Leeuwarden

WAT IS BLOND HAAR PRECIES?

Blond is de aanduiding van de kleur van je haar, zoals je waarschijnlijk wel weet. Naar schatting is slechts 2% tot maximaal 5% van iedereen ter wereld blond. En die mensen vind je veelal in de westerse wereld, in Scandinavië en Europa bijvoorbeeld. Mensen met blond haar hebben veel minder pigment in hun haar dan mensen met bruin haar. Er zijn vijf soorten blond haar te onderscheiden van elkaar:

  • Witblond. Deze kleur blond komt veel voor in Noord-Europa oftewel de Scandinavische landen.
  • Halfblond. Deze kleur blond komt vooral veel voor in Oost- , Zuid- en West-Europa waar het gemiddeld per jaar iets zonniger is.
  • Goudblond. 
  • Oranjeblond (veelal rood, of rossig genoemd);
  • Donkerblond.

Robert is een fantastische kapper met een vlotte babbel en Sebas heeft perfect advies gegeven over haarverf en welke kleur bij mij paste! Lekkere koffie en een heerlijke babbel gehad tijdens mijn afspraak! Een echte aanrader!

– Justin Dol –

Hele fijne kapper, goed gesprek, lekkere bak koffie (of twee) En last but not least, met een mooi kapsel de deur uit gegaan. Ook is Robert een geweldige barbier, helemaal tevreden!

– Titus Rudolphy –

Robert is een vakman. Geeft goed advies en kan knippen als de beste. Aanrader!

– Joris Stavenga –

WAT VOOR HAARKLEUR HEB JE NU?

Bij het verven van je haar naar een blonde kleur is het belangrijk om na te denken over de kleur die je nu hebt. Jij wil van die kleur af, dus jij vindt het misschien niet zo belangrijk, maar voor een goed resultaat is het wel degelijk belangrijk om voor de juiste kleur blond te kiezen. Er zijn namelijk heel veel verschillende haarkleuren en niet elke kleur verf past daar goed bij. Uiteraard helpen wij je met deze keuze!

Heb je al blond haar? Dan is het verven naar een andere tint blond veel gemakkelijker dan bij bijvoorbeeld zwart haar. Het gaat bij verven om de dekking die je hebt bij een bepaalde natuurlijke kleur haar. Heb je donker haar, dan moet je waarschijnlijk eerst ontkleuren om vervolgens blond te verven. Heb je trouwens wel eens nagedacht over het effect van kleuren op de structuur van je haar? Het kan zelfs zo zijn dat je geliefde bos krullen van structuur gaan veranderen. Wil je je krullen houden? Dan is het beste om toch even langs de kapper te gaan

WAT TE DOEN MET BLOND GEVERFD HAAR?

Bij het blonderen van je haar komen een aantal dingen kijken. Blonderen droogt je haar uit en hoe droger je haar, hoe minder mooi het zit; het ziet er dof en beschadigd uit. Daarom is het belangrijk om je blonde haar op de juiste manier te verzorgen. Wij zetten een aantal punten op een rij om je blonde haar succesvol te verzorgen.

TIP 1: GEBRUIK DE JUISTE HAARPRODUCTEN VOOR BLOND GEVERFD HAAR

Het is belangrijk om met de juiste shampoo en conditioner te beginnen, dit is je basis. Anders hebben de styling-producten die je gebruikt ook geen enkele zin en zal de kleur snel vervagen. Gebruik de producten uit een lijn die speciaal op geblondeerd of blond haar gericht is. Een zilvershampoo neutraliseert met zijn blauwe/paarse pigmenten de gele gloed in je blonde haar. Kijk ook naar de ingrediënten van je producten. Voor geblondeerd haar is het beter om sulfaten en alcohol te vermijden. Producten zonder sulfaten reinigen het haar milder en alcohol droogt het haar uit.

TIP 2: WAS JE BLONDE HAAR NIET TE VAAK

Je weet nu dat het belangrijk is om op de ingrediënten van je haarproducten te letten. Maar ook niet onbelangrijk: was je haar niet te vaak. Door je haar te vaak te wassen, droog je je haar uit en dat komt je blonde haar niet ten goede.

TIP 3: PAS OP VOOR WARMTE BIJ BLOND GEVERFD HAAR

Te veel warmte is echt niet goed voor je haar. Pas dus op met te veel zon en douche niet te warm. Het is daarnaast ook belangrijk dat je zo weinig mogelijk warme stylingtools gebruikt. Gebruik bijvoorbeeld een föhn of stijltang met ionen-technologie. Ionen zorgen ervoor dat je haarschubben worden gesloten en vocht ingesloten wordt, zodat het haar niet uitdroogt en minder pluizig wordt.

WAT DOET ZILVERSHAMPOO MET BLOND HAAR?

Zilvershampoo is shampoo met paarse (en soms blauwe) pigmenten. Zilvershampoo wordt gebruikt om blond, wit of grijs haar een koelere tint te geven en te voorkomen dat een gele gloed of kleur de haarkleur overneemt. Je kunt zilvershampoo het beste maximaal twee keer per week gebruiken op/in nat haar. Laat het even een minuutje inwerken nadat je het goed ingemasseerd hebt en spoel het daarna masserend weer uit je haar.

WELKE TONER JE MOET GEBRUIKEN VOOR BLOND HAAR?

Toner voor je haar is een product dat helpt op een gelige of oranje gloed te verwijderen uit je haar na het verven. De toner zal de onderliggende kleur veranderen, maar het haar niet veranderen of verkleuren. Toner werkt alleen op haar dat blond of geblondeerd is. Gebruik toner niet op donker haar.

Bezoek onze salon.

Hoekstersingel 59
8922 AM, Leeuwarden
Friesland

Neem contact op.

058 212 1323
hallo@imagekapper.nl

Openingstijden.

Woensdag   10.00 tot 18.00
Donderdag  12.00 tot 20.00
  Vrijdag          09.00 tot 18.00
  Zaterdag      08.00 tot 17.00